Kezdőoldal

  • Cukormérő okos kontaktlencse, a Google forradalmi fejlesztése

    Hihetetlen készülék fejlesztésén dolgozik a Google X kutatólaboratóriuma. Olyan vércukormérő kontaktlencsét készítettek el, amely a könny vércukorszintjét képes megmérni, minden egyes másodpercben. A szerkezethez tartozik egy parányi, csillámszemcse méretű cukorérzékelő, illetve egy vezeték nélküli jeladó chip, amelyek a lencse két rétege közé vannak elhelyezve. A lencse, és a benne lévő tartozékok a látást nem akadályozzák, így gyakorlatilag észrevétlenül történik ... Tovább »
  • Cseresznye, meggy

    A cseresznyét és a meggyet mindannyian szeretjük. Legalábbis kevés kivétellel, így a legközkedveltebb gyümölcsök közé tartoznak, ezért gondoltam, hogy írok róluk. Sajnos, szezonjuk rövid ideig tart, ezért érdemes kihasználni, és fogyasztani, amíg lehet. A cseresznyével, és meggyel csak egy baj van: nehéz abbahagyni az evést. De nem lehetetlen! Sajnos magas cukortartalmuk miatt nem ajánlatos „lelegelni” az egész fát. Főleg ... Tovább »
  • Húsvéti ételek

    Húsvétra készülünk! Szeretnék segíteni pár ötletes, egyszerű, gyors (ahogy tőlem már megszokhatták) és természetesen egészséges recepttel. A húsvétkor szokásos alapanyagokkal alapvetően a fogyókúra alatt sincs gond, hiszen a tojás, a sovány sonka, a torma teljes mértékkel belefér a diétákba, egyedül a csokinyuszival lehet gond. Inkább simogassunk igazit 🙂 ! És most jöjjenek a receptek: Húsvéti reform orosz hússaláta Hozzávalók 4 főre: 40 dkg sovány ... Tovább »
  • Saláták

    Sajtos sárgadinnye sali Hozzávalók: Sárgadinnye Paradicsom Uborka Füstölt sajt, vagy valamilyen aromás sajt (akár penészes sajt is lehet) Mentalevél Öntethez: 1 ek nyírfacukor, 1 ek balzsamecet, só, bors, 3 ek olívaolaj Elkészítés: Öntet: Kevés vízben feloldjuk az édesítőszert vagy a nyírfacukrot, majd hozzáöntjük a balzsamecetet. Beízesítjük, majd állandó kevergetés mellett beledolgozzuk az olívaolajat. A többi alapanyagot megpucoljuk, felkockázzuk, és rétegezve egy nagy tálba tesszük. Meglocsoljuk ... Tovább »
  • Levesek

    Pofonegyszerű édesköményleves Hozzávalók: 5 e.k. vaj 2 nagy fej édeskömény szeletelve (a leveleit őrizzük meg díszítéshez) 2 póréhagyma szeletelve 2 kávéskanál édesköménymag (vagy édeskömény és ánizsmag, valamint őrölt édesgyökér keveréke) 1-2 kanálnyi almaecet vagy fehérbor 6 csésze csirkehúsleves 2 gerezd fokhagyma földarabolva 2 vörös burgonya földarabolva (esetleg egy csésze maradék főtt rizs) joghurt vagy tejföl reszelt parmezán sajt a tálaláshoz 4 szelet ropogósra sült pancetta (olasz húsos szalonna) ... Tovább »
  • Szendvics ötletek

    Sokan kérték, hogy foglalkozzunk még a témával, mert szívesen változtatnának a klasszikus vaj + felvágott összeállításon. Remélem, találnak pár egyszerű, könnyen megvalósítható, szimpatikus ötletet a receptek között! Magvas kifli rákkal Hozzávalók 1 főre: 1 db magvas kifli 5 dkg megfőzött rákhús (kb. 5 perc alatt megfőzhető) 1⁄4 paradicsom, vagy 1 koktélparadicsom 1 zöldhagyma Tehetünk bele pár darab búzacsírát 1 teáskanál majonéz 1-2 csepp citromlé 1 csepp Tabasco-szósz Só, ... Tovább »
  • Desszertek, édességek

    Gyümölcssaláta tökéletes tálalásban (ajánlott otthonra, vendégségbe, partikra) Hozzávalók: (4 főre) 2 kisebb ananász, 2 kivi, 1 alma, 1 citrom leve, 2 narancs, néhány mentalevél, Triple sec vagy valamilyen pálinka (ha csak felnőtteknek készül, akkor meg lehet locsolni) Elkészítés: Az ananászokat félbe vágjuk, és kivájjuk a belsejét. Az ananászdarabokkal együtt összevágjuk a gyümölcsöket. Meglocsoljuk egy citrom levével, esetlegesen alkohollal. Ha mindennel kész vagyunk, akkor szedjük bele a salátát ... Tovább »
  • Hűsítő gyümölcsital

    Hűsítő gyümölcsital (6 személyre) Hozzávalók: 1 közepes görögdinnye 1 zöldcitrom (lime) 4 narancs 20 dkg földieper 1 liter ásványvíz Elkészítés: A narancsot, és a zöldcitromot meghámozzuk, dinnyét felkockázzuk, és a gyümölcsöket kimagozzuk. A gyümölcsdarabokat összekeverjük, hozzáadjuk az ásványvizet és kancsóban jégkockával jól lehűtve kínáljuk. Tovább »
  • A kevés zsír gyengíti az immunrendszert

    A zsír további hasznos funkciójára derült fény. A zsírsejtek (adipociták) a bőr első védekezési vonalának részét képezik, az általuk termelt, úgynevezett  antimikrobiális anyag baktériumokat, vírusokat, gombákat öl. A zsírraktárunk megvéd a baciktól! Jó hír, ugye? A Kaliforniai Egyetem bőrgyógyászai felfedezték, hogy nem csak a fehérvérsejteknek van szerepe a szervezet védekezésében. A bőr zsírsejtjei, más néven adipocitái, ... Tovább »
  • Érzékeny a szíved? Vigyázz rá!

    Az elmúlt napokban a hőmérséklet minden rekordot megdöntött. Aki csak tehette a hűvösebb szobában, vagy a vízparton keresett menedéket. Aki szabadságon van, örül a jó időnek, de a meleg még az egészséges szervezet is megterheli, az idős, vagy betegségekkel terhelt szervezet számára pedig akár életveszélyes is lehet. Hogyan figyelhetünk oda szívünkre? Milyen óvintézkedésekre van szükség ... Tovább »