Karácsonyi diétás sütemény receptek
Lassan itt a karácsony, amikor is meg kell vendégelnünk a családot. Közben persze azt sem szeretnénk, ha a fogyókúránk abbamaradna, netán az ünnepek után kezdhetnénk az egészet elölről. Hogy ezt elkerüljük, néhány jól ismert, és néhány kevésbé ismert karácsonyi sütemény receptjét alakítottam át úgy, hogy egészségesebb legyen. Törekedtem a cukormentességre, de azért nem árt tudni, hogy ... Tovább »Elfelejtett gyümölcsünk, a kivi
Hogy miért ezt a címet adtam egy kiviről szóló cikknek? Ha a téli gyümölcsökről beszélgetek valakivel, akkor megemlíti az almát, a mandarint, a narancsot, és még egyszer-egyszer az ananász is előkerül. Na de a kivi? Soha! Vajon miért? Jó, nem egy feltűnő jelenség. A szépségeit a héj alatt rejti. Nem titkolt szándékom a cikk megírásával, ... Tovább »Tuti ételötletek a munkahelyedre
Tapasztalataim szerint a felnőttkori elhízás, egészségtelen életmód nagy része köszönhető annak, hogy a munkánk közben nincs időnk megfelelő körülmények között, vagy megfelelő ételt enni, így este, amikor hazaérünk, nagy mennyiségű, magas kalóriatartalmú ételeket veszünk magunkhoz.Ha napközben nem eszünk elegendőt, akkor előbb-utóbb fáradtakká válunk, így a munkánkra se tudunk olyan mértékben koncentrálni, mint kellene, ezért nagyon fontos a napi ... Tovább »Szuper szendvicsek
A szendvicseket mindenki imádja, kortól és nemtől függetlenül. Hosszú útra, sok ideig tartó ügyintézéshez nem is indulunk el nélküle. Ezzel a cikkel elsősorban a suliba indulóknak és szüleiknek szeretnék ötleteket adni, de persze bárki elkészítheti ezeket a finomságokat. A szendvics „feltalálása” a 18. századra tehető, és a hagyományok szerint Sandwich grófról kapta a nevét. Két kenyér közé rakhatunk bármit. ... Tovább »Sportolás utáni regeneráló ételek
Sportolás után jó esetben kellemes fáradtságot érzünk, és vágyunk a pihenésre, a regenerálódásra. Ezek elősegítését szolgálják a következő ételek. Mi kell a regenerálódáshoz, izomzatunk fejlődéséhez? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kap választ, aki továbbolvassa a cikket. Sportolás alatt a szervezet legfőképpen szénhidrátot használ fel, a fogyókúrázók nagy örömére előbb utóbb zsírt is. A szénhidrátot viszont pótolni ... Tovább »Fogyasztószerek. Megmentők vagy ártók?
A fogyással kapcsolatos dolgoknak óriási piaca van, hiszen a legtöbb ember szép, jó alakú szeretne lenni. Ezt elérni viszont nem is olyan egyszerű, hiszen ahhoz le kell mondanunk néhány dologról, esetlegesen változtatni kell a megszokotton. Ezt nem szeretik az emberek. Mennyivel egyszerűbb bevenni egy tablettát, meginni egy teát vagy italt, mint hogy étrendünkön, életmódunkon változtassunk. ... Tovább »Lekvár, dzsem ötletesen
Egyre több a friss, idénygyümölcs a piaci standokon, a szerencsésebbek pedig állandó programként szedegetik a kertjükben a bokrokról, fákról a gyümölcshegyeket. Jó lenne, ha nem csak most, de télen is élvezhetnénk a finom gyümölcsök aromáit. Mit tehetünk? Unod már a hagyományos baracklekvárt, szeretnél idén valami izgalmasat, érdekeset alkotni? Akkor próbáld ki a következő pár receptet! Az ... Tovább »Ötletes barackos receptek
Kellemes illatú, selymes tapintású friss gyümölcsök hihetetlen erővel hívogatnak a fákon, vagy a termelői pultokon. Lehet az a barack szőrös, „csupasz”, édes, finom, lédús húsával mindenképp elvarázsol. Már csak azt sajnáljuk, hogyha lement a szezon, 1 évet kell várni a következő érésig. Gondoltuk volna, hogy az őszibarackunk Kínából származik? Pedig így igaz. Számos jótékony tulajdonsággal büszkélkedhet. Amellett, ... Tovább »Gabonás receptek
Nézzünk meg pár receptet, amivel változatosabbá tehetjük étrendünket! Búzaszelet vadas mártással – vegetáriánus étel Hozzávalók 5 személyre: A búzaszeletekhez: 50 dkg főtt tönkölybúza 3 ek. teljes kiőrlésű búzadara 2 dl víz A vadasmártáshoz: 1 ek. olíva olaj 10 dkg vöröshagyma 20 dkg vegyeszöldség egész fekete bors babérlevél 1 pohár natúr joghurt 2 ek. zabpehelyliszt tárkony xilit 2 dkg kapribogyó 1 teáskanál borókabogyó 1 citrom 1 gerezd fokhagyma 1 evőkanál mustár só Elkészítés: A beáztatott tönkölybúzát bő vízben puhára főzzük, ... Tovább »Példaértékű gasztronómia Miskolcon – Dűlő
Ha Miskolcra gondolunk, akkor nem feltétlenül a finom ételek, kiváló alapanyagok jutnak eszünkbe. Ezt szeretné megváltoztatni a 2014 őszén nyitott új hely, a Dűlő étterem, ami méltán felveszi a versenyt Magyarország top éttermeivel. Hogy honnan tudom? Mert jártam ott. És nem csak vendégként, hanem voltam olyan szerencsés, és szakácsképzésem gyakorlati idejét is itt teljesíthettem. Azóta mindenkinek mesélem az élményeimet, áradozok, hiszen ... Tovább »
„ Az vagy, amit megeszel ”
Ez egy fantasztikus idézet, mindent elmond arról, hogy mi is a dietetikusi szakma lénye. Hiszen minden egyes sejted a testedben azokból az összetevőkből épül fel, amit táplálékkal biztosítasz számára, ezért is fontos, hogy tudd, neked mire van szükséged!