Kezdőoldal

 • Finom ételek dinnyéből

  Te is imádod a dinnyét? Nem vagy egyedül! Igazi nyári, üdítő íz, édes aroma, minden, amire nyáron szükségünk van. Ha nem csak elmajszolnál egy-egy dinnyeszeletet, hanem főételként, vagy desszertként is hasznosítanád, akkor íme néhány üdítő nyári recept, ezzel a szuper, kalóriaszegény gyümölccsel. Sárgadinnye, görögdinnye A dinnye szócska egy általános kifejezés. Valójában számtalan dinnyefajta létezik ízük, formájuk, színük ... Tovább »
 • Receptötletek nyárra

  Ha egy szép nyári alkonyon vacsoraként vagy könnyű nyári ebédként szeretnél valami igazán finomat, különlegeset, de nem túl bonyolultat készíteni, akkor az alábbi receptek neked valóak. Engedd el a megszokottat, és próbálj ki új ízeket! Az alábbi receptek hozzávalóiból 4 főnek való ételt készíthetsz. Ha csak magadnak készíted, akkor a hozzávalók mennyiségét oszd el 4-el, és ... Tovább »
 • Tanácsok 50 feletti nőknek

  50 felett a legtöbb nőnél már abbamarad a menstruáció, és ezzel együtt változás áll be az egész test működésében. Mire figyeljünk oda ilyenkor különösen? Milyen vitaminokból, ásványi anyagból kell többletbevitelt biztosítani testünknek? Hogyan kerüljük el az elhízást? A tudósok szerint akár 115 évig is élhetne bárki. De sajnos az öregedési folyamatok 35-40. életév tájékán érezhetően beindulnak. Ilyenkor lassul az ... Tovább »
 • Fáradtság űző ételek

  Ha gyakran kimerültnek érzed magad, szinte egész nap fáradt vagy, akkor lehet, hogy változtatnod kellene az életmódodon! Napi 30 perc sport rengeteg energiát ad. Igen, jól hallottad! Csak elkezdeni nehéz, de a mozgástól fokozódik a tested vérkeringése, az agy is több oxigént kap, ezért működése javul, fokozódik. A mozgás mellett persze elengedhetetlen, hogy az étkezésedre is jobban odafigyelj. Ne ... Tovább »
 • Anti-kedvencek

  Kelbimbó, cukkini, spenót… Nem a legnépszerűbb zöldségek a gyerekek körében. De a felnőttek többsége se rajong értük. A cikkben megismerhetnek pár olyan receptet, amit egyszerű elkészíteni, ráadásul így, lehet megszeretik egyik-másikat, vagy mindhármat? 🙂 Ha mi nem szeretünk egyes dolgokat, próbáljuk több helyen, másféle formákban megkóstolni. Lehet, hogy valahol nem finoman készítették, és ez a negatív ... Tovább »
 • Tabutéma: székrekedés

  A kívülállók talán nem is gondolják, hogy ez a probléma mennyire megkeseríti embertársaik mindennapjait. Tapasztalataim alapján 10 emberből körülbelül 2-3-at érint a krónikus székrekedés problémája. Vajon mi az oka, hogy ilyen sokan szembesülnek ezzel a ma is tabunak számító problémával, és milyen megoldásokkal élhetünk? Székrekedés akkor áll fenn, ha heti háromszorinál ritkább a székletürítés, vagy az ... Tovább »
 • A gyümölcsök szerepe az egészségmegőrzésben

  A tavasszal együtt elérkezik a gyümölcsszezon is. A szerencsésebbek a saját udvarukon álló gyümölcsfákról szedhetik le a finom gyümölcsöket, amelyek roskadásig tele várják, hogy a lelkes jelentkezők megszabadítsák őket a nehéz tehertől. A kevésbé szerencsések pedig a piacokon válogathat az eladók kínálatából. A legtöbb ember szereti a gyümölcsöket és általában nagyobb barátságot ápol velük, mint a ... Tovább »
 • Glutén, az esküdt ellenség?

  Manapság egyre nagyobb teret hódít az egészséges életmód. Egy fajta trenddé vált az egészséges táplálkozás és a testedzés. Ezzel párhuzamosan a médiában mindig felbukkan egy-egy új „csodamódszer”, „varázsszer”, „fogyitabletta”, ami azt sugallja, hogy az ember kényelmesen hátradőlhet, nem kell erőfeszítést tennie egészsége érdekében. A különböző készítmények rövid idő alatt, látványos változást, fogyást ígérnek. Épp ezért sokszor nehéz eligazodni ... Tovább »
 • Nőideálok

  Manapság, ha valakin „van mit fogni”, arra kárhoztatott, hogy fogyókúrákkal sanyargassa testét, pedig, ha például 50 évvel ezelőtt élt volna, akkor lehet, hogy ő lett volna az irigyelt díva. Hogyan változtak a nőideálok az elmúlt évtizedek alatt? Egészségünk szempontjából milyen testösszetételre lenne szükségünk? “Míg a XX. század elején a töltött galambokért rajongott a világ, a húszas években már a lapos mellűek jöttek ... Tovább »
 • A köszvény világa

  Idősek betegsége, legyintünk, de sajnos, ez koránt sem így van, bár tény, hogy elsősorban az idősebb korosztályban gyakori. De mi is ez a sokat hallott betegség? Ismerjük a szót, de tudjuk, mit takar? A köszvény a purin anyagcsere zavara. A purin nem más, mint a húgysav. A szervezet saját sejtmagjaiban, részben a táplálékkal felvett sejtmagokban lévő ... Tovább »