Kezdőoldal

 • A jódhiány lehetséges következményei

  A jód egy olyan ásványi anyag, amely a szervezet normális működéséhez elengedhetetlenül fontos. Elsősorban a pajzsmirigyhormonok előállításához nélkülözhetetlen, de szerepet játszik az anyagcsere, a vérkeringés szabályozásában, és az idegrendszer működésében is. Hiánya, illetve túlzott bevitele esetén is számolnunk kell egészségünket érintő következményekkel, esetleges egészségkárosodással. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) önálló kórképnek tekinti a jódhiány-betegséget, ebből is látszik, ... Tovább »
 • Még 1 hónap a strandnyitásig!

  Tudom, az időn egyelőre nem érződik, de elvileg 1 hónap múlva már nyitnak a strandok. És miért fontos ez? Mert strandra nem mehetünk télikabátba – ha sokan ezt is szeretnék-, ott meg kell mutatnunk a télen elrejtett bájainkat, legyen az bármilyen. Aki esetleg nem igazán elégedett az alakjával, még mindig sokat elérhet 1 hónap alatt, ne csüggedjünk. Tessék felkelni ... Tovább »
 • Télen-nyáron retek

  A reteknek számos fajtáját ismerhetjük, mégis talán a legkedveltebb a kicsi, piros színű hónapos retek. Mindegyik évszakban kapható valamelyik fajtája. Ez a zöldség az első, mely friss mivoltából adódóan megörvendeztet minket a hosszú téli hónapok, és a külföldi zöldségek után. Már ezért is imádjuk, de ezen kívül még számos okunk van rá! A retek Kelet-Ázsiából származik. ... Tovább »
 • Eper minden mennyiségben

  Mi, gyümölcskedvelők minden évben nagyon várjuk az eperszezont. Az eper nem csupán gyümölcs, már önmagában desszertként is fogyaszthatjuk. Ha igazán érett, édességével pótolni képes még a legjobb csokit is. Összefoglalva, imádjuk, ezért készültem néhány recepttel, és pár információval az eperről. (A recepteket megtaláljátok a ‘RECEPTEK’ menüpont alatt.) Bár a címben az eper korlátlan fogyasztására utalok, azért ... Tovább »
 • Mindent a cukorbetegségről

  A cukorbetegség a világban, és itt Magyarországon is rengeteg embert érint. Sokan nem is tudnak róla, mert esetlegesen nem vizsgáltatják ki magukat. Most azoknak szeretnék segíteni, akik szeretnének tenni az egészségükért, szeretnék normalizálni, vagy normál szinten tartani a vércukor szintjüket. A cukorbetegség (diabetes mellitus) oka, hogy a szervezet nem vagy csak csökkent mértékben termel inzulint, ennek ... Tovább »
 • Az édesburgonya

  Az édesburgonya egyre népszerűbb hazánkban is. Számos receptben találkozhatunk vele. Felhasználhatósága nagyon sokszínű, hiszen rendkívül szép színnel, és sütőtökhöz hasonló ízzel rendelkezik, amiért a gyerekek is imádják. Az édesburgonya vagy batáta, latinul lpomoea batatas, a szulákfélék családjába tartozó növény. Nevét a burgonyához hasonló gumóiról kapta. A fejlődő országokban fontos táplálék, de egyre gyakrabban találkozhatunk vele a ... Tovább »
 • Nyújtás, az elhanyagolt barát

   Ha testedzésről van szó sok minden felmerül bennünk. Kardió edzés, erő edzés, alakformálás és akár a gyógytorna, de a nyújtás önmagában lényegtelennek tűnik. Pedig nem az. Mégis mi értelme van? Segít helyreállítani a mobilitásunkat. Mondjuk meg tudod mosni kényelmesen a hátad, és nem nyíllal a csípődbe éles fájdalom egy nem egészen átgondolt mozdulatnál. Erősíti a mély izmokat. Stabilabb ... Tovább »
 • Mit kell tudni a kókuszzsírról?

  A kókuszdió a trópusi vidékeken élő kókuszpálma termésének magja, melynek súlya elérheti a 2 kg-ot is. Ebből a lecsüngő, tojás alakú magból nyerik ki többek között a kókuszzsírt is. Ezen kívül a kókuszdiót felhasználják kókusztej, kókuszkorpa, illetve kókuszreszelék előállítására is. Ezekkel a termékekkel ismerkedhetnek meg részletesebben tovább olvasva az alábbi cikket. Hogyan is készülnek mindezek? A kókuszdiót finoman megőrlik, leforrázzák, majd ... Tovább »
 • Majd jövőre

  Az elhízás komoly probléma, ezt mindenki tudja. Az, hogy itt olvasol megmutatja, hogy neked számít az életed minősége. Mint edző számos apró problémával találkozom, amit mások lazán kezelnek. Vészmadár vagyok, aki olyanokat vág mások fejéhez, hogy     „Nem jó a talp boltozatod” „Gerincferdülésed van” „Hű de be van szűkülve a mozgástartományod” „Már egészségtelenül féloldalas vagy” Sokan elkámpicsorodnak, bűnbánóan néznek, mások pedig ... Tovább »
 • Gyógynövények terhesség idején is?

  A természetes gyógymódok ismét virágkorukat élik: folyamatosan nő az érdeklődés a gyógynövények, természetes készítmények és a szelíd gyógyászati módszerek iránt. Terhesség és szoptatás idején azonban érdemes körültekintően bánni velük, hiszen jó pár gyógynövény tiltólistás ebben az időszakban. Felmérések alapján a nők körülbelül 95 százaléka legalább egy növényi (gyógy)szert kipróbál a terhesség kilenc hónapja során és a ... Tovább »