Kezdőoldal

 • A fogyni vágyók ősi ellensége, a banán

  Kevés olyan üldözött gyümölcs van, mint a banán. A legtöbb fogyókúrás módszer tiltja, mivel kalóriatartalma jóval magasabb, mint a legtöbb gyümölccsé. De tényleg tiltani kell? A banán számos nagyon hasznos vitamint és ásványianyagot tartalmaz, és ilyenkor télen erre nagy szükségünk van. Sajnos, ebben az időszakban kevés friss zöldség, gyümölcs áll rendelkezésre, ezért nem árt, ha bővül a kínálat még ... Tovább »
 • A vitaminok csodálatos világa!

  Köztudott, hogy a megfelelő vitamin bevitellel számos betegség kialakulását megelőzhetjük. Szerencsére egyre többen ismerik azokat a jótékony tulajdonságokat, melyeket egy-egy vitaminnak tulajdonítunk. Nemcsak, hogy képesek megelőzni a betegségek java részét, de a legújabb kutatások már azt is igazolják, hogy a gyógyításban is nagy szerepük van. Ismerkedjünk meg néhány közismert vitaminnal, egy kicsit közelebbről. Zsírban oldódó vitaminok Nagyon egyszerű megjegyezni, ... Tovább »
 • Karácsonyi menü – okosan

  A karácsonyi menü megtervezése nem egyszerű feladat, főleg akkor nem, ha az ember diétázik, vagy legalábbis nem akarja frissen felszedett plusz súlyokkal befejezni az óévet. Milyen alapanyagokat használjunk, milyen trükköket alkalmazzunk, hogy az egész család számára ízletes ételek kerekedjenek, de emellett számunkra se jelentsen problémát. Talán a desszert az, amiről a legtöbb embernek a legnehezebb lemondania. ... Tovább »
 • Téli vitaminbomba: a csíra

  Jön a tél. És nem csak a hideg időt hozza magával, hanem azt is, hogy a zöldségek vitamintartalma, íze sajnos már közel sem hasonlít a nyáron tapasztalthoz. Mégis mit tehetünk, ha egészségeset és finomat szeretnénk enni, és közben erősíteni a szervezetünket, hogy ne érjen utol minket egy megfázás se? A legtökéletesebb megoldás a csíra. Akinek nincs ... Tovább »
 • Vitaminbombák az influenzaszezonra

  Amikor körülöttünk mindenki prüszköl, köhög, muszáj elgondolkoznunk rajta, hogy mivel előzhetjük meg azt, hogy mi is betegek legyünk. A legjobb megoldás, ha egészségesen táplálkozunk, és az immunrendszer megfelelő működéséhez minden vitamint beviszünk. Milyen ételeket együnk, hogy ne legyünk betegek? Talán a leghíresebb, és egyben legjobb immunrendszert támogató alapanyagunk a méz. Cukorbetegeknek tilos alkalmazniuk, de ezen kívül ... Tovább »
 • Légy talpraesett!

  „Minden nőnek kalapácsujja van, a cipőtől. Nem!? „ „ Tudom, hogy bokasüllyedésem van, de mit számít? „ „1000 éve lúdtalpam van, de mégis hogy hordjam ezzel a cipővel a lúdtalpbetétet?” Elfogadás és érdektelenség fogad a lábak terén, hiszen nem látszik a probléma. Alapvetően sokan nincsenek is tudatában, hogy valójában mennyi kellemetlenséget okoz a lábak torzulása a hétköznapokban, hiszen ... Tovább »
 • Mindennapi folyadékunk

  Szerencsére a Föld ama szegletén élünk, ahol nem ütközne akadályba az ajánlott folyadékbevitel elfogyasztása, sokan mégsem tesznek ennek eleget. Miért probléma ez, milyen praktikák léteznek, hogy több folyadék elfogyasztására bírjuk magunkat. A címet elolvasva, érthető, hogy mindenkiben felmerül a kérdés, hogy mégis mennyi az elég? A sportolás, az életmód, az életkor, az egészségi állapot mind ... Tovább »
 • Micimackó kedvence, a méz

  A méz télen előkerül a szekrényből, és amikor megfázunk, vagy csak lazítani akarunk, szívesen fogyasztjuk vele a teánkat vagy ízesítjük vele süteményeinket. Köztudomású, hogy egészséges és, hogy a méhek készítik, de mégis hogyan hat, hogyan készül? Erre keressük most a válaszokat! A mézet minden korosztály imádja, nem hiába. A közös teázás, vagy a téli hidegben egy jó ... Tovább »
 • Sütőtök, és ami benne van

  Pár napja volt Halloween, amikor is a nyugatabbra fekvő országokból (elsősorban Amerikából) átvett hagyományok alapján, ma már Magyarországon is sokan készítenek tökből faragott töklámpásokat, amikkel az emberek az ablakaikat, kertjüket díszítik. Ismerjük el, tényleg nagyon jópofák, ahogy néznek felénk, bennük egy világító gyertyával. De nemcsak a töklámpások idejét éljük, hanem a sütőtök evés szezonját is. ... Tovább »
 • A bor, mint orvosság

  Ősszel, amikor a felnőtt lakosság nagy része a borfesztiválok, szüretek hevében ég, jó alkalom, hogy egy picit többet is megtudjunk erről a régóta készített italról, minthogy aromás, finom, vagy melyik pincészet készítette. Nézzük meg egy kicsit részletesebben, hogy hogyan is szolgálhatja egészségünket ez a nedű. A bor, főképp a vörösbor rengeteg hasznos, egészségre jótékony összetevőt tartalmaz. ... Tovább »