Kezdőoldal

 • Az ananászban rejlik a fogyás titka?

  Még most is tartja magát a nézet, hogy ha ananászt is beleveszünk a napi étrendünkbe, akkor könnyebben lefogyunk? Mi az igazság ebből? Erre keresem a választ a cikk további részében, és megmutatom, hogy még miért szeressük oly nagyon ezt az idénygyümölcsöt. Az ananász egész évben kapható a boltokban, de idényét a téli időszakban éli. Én nagyon ... Tovább »
 • Mindent a böjtről

  A böjt szó ez esetben nem léböjtöt vagy pár napos önmegtartóztatást jelent, hanem a negyven napos nagyböjtre utal, mely a keresztyének között a húsvét előtti időszakban a Jézus Krisztus feltámadásának ünnepére való felkészülésre, megtisztulásra szolgál. Miért alakult ki ez a szokás? Van az egészségünkre gyakorolt jó vagy rossz hatása? Mit lehet, nem lehet ilyenkor? Ezekre a ... Tovább »
 • Ízesíts joghurtot házilag!

  A joghurtot a legtöbben szeretjük. Jól tesszük, mert nagyon egészséges, viszont az ízesített változatokban, a megfelelő ízélmény elérése érdekében a cégek számos mesterséget-anyagot adnak a termékekhez. Hogy ezt kikerüljük, vehetünk natúr termékeket, viszont ezt nem mindenki szereti. Főleg a gyerekek fogadják el nehezen a natúr változatot. A cikkben ízesítési ötleteket, tippeket olvashatnak, amik a pacienseim ... Tovább »
 • 10 tipp a másnaposság leküzdésére

  Szilveszter este kevesen állnak meg egy pohárka pezsgőnél. És a túlzott alkoholfogyasztásnak bizony másnap meg is lesz a következménye: fejfájás, fáradtság, hányinger. Hogyan előzhető meg, vagy ha már megvan a baj, hogyan szabadulhatunk meg tőle minél hamarabb? A cikkben néhány ötletet, néhány alapanyagot olvashatnak a másnaposság kezelésére. A nagy mennyiségű alkohol káros a szervezet számára. Egyrészt ... Tovább »
 • Példaértékű gasztronómia Miskolcon- Dűlő

  Ha Miskolcra gondolunk, akkor nem feltétlenül a finom ételek, kiváló alapanyagok jutnak eszünkbe. Ezt szeretné megváltoztatni a 2014 őszén nyitott új hely, a Dűlő étterem, ami méltán felveszi a versenyt Magyarország top éttermeivel. Hogy honnan tudom? Mert jártam ott. És nem csak vendégként, hanem voltam olyan szerencsés, és szakácsképzésem gyakorlati idejét is itt teljesíthettem. Azóta mindenkinek ... Tovább »