Cikkek

 • Leggyakoribb allergének

  Manapság talán nincs olyan, vagy csak kevés család van, ahol ne lenne legalább egy allergiás. Lehet az allergiát kiváltó anyag pollen, állatszőr, vagy élelmiszer, de mindegyikre igaz, hogy egyre többen szenvednek tőlük. Ebben a cikkben elsősorban az élelmiszer-allergiákat járom körül. Leggyakoribb allergének, vagyis allergiát kiváltó anyagok, a földimogyoró, a tej, a tojás, a hal, a kagyló, ... Tovább »
 • IngridFitness a funkcionális edzőterem

  IngridFitness a funkcionális edzőterem Tessék? Mégis mi nem funkcionális? Jogos! Számunkra ez egy edzői felfogás. Célod a fogyás? Judit honlapját olvasva, már remek úton jársz, de az étkezés és az edzés kéz a kézben jár, egymást támogatják. Nem mindegy, hogy a ledobott kilók alatt mit talál az ember, és persze mindenki már holnap le akar fogyni. El lehet menni futni, az ... Tovább »
 • Mikulás zacskó

  Csoki, csoki, csoki Mik kerülhetnek még a csizmákba és a karácsonyfára? Itt áll előttünk a mikulás és a karácsony. Ilyen tájban a hagyományos ajándék, délutáni nasi, nem más, mint a csoki. Sikerülhet-e megtörnünk a hagyományt egy jól célzott ötlettel, vagy ebben az évben is beborítja a lakást a gyermekünk által hazahozott mikuláscsomagok hada? Mi is egy hagyományos mikulászacskó ... Tovább »
 • Nagyobb eséllyel eszik meg a gyermekek az ételt, ha részt vesznek az elkészítésében?

  Nagyobb eséllyel eszik meg a gyermekek az ételt, ha részt vesznek az elkészítésében? A Nestlé Kutatóközpont szakértői új tanulmányukban azt vizsgálták, hogy milyen hatással van a gyermekek táplálkozására az, ha együttműködnek az ételek elkészítésében. A vizsgálat eredményei szerint azok a gyerekek, akik segítettek szüleiknek a főzésnél, 76%-kal több salátát fogyasztottak, mint a főzés ideje alatt játszó ... Tovább »
 • Túlélés egy szuper kocsival

  Mint sokan mások, én is úgy gondoltam, hogy a hosszú hétvégét végre kikapcsolódásra fordítom, és egy pár napot síelek az ausztriai festői Murauban. Ez sajnos nem jött össze, de ne ugorjunk ennyire előre a történetben. A Suzuki Világtól kaptam tesztelésre egy gyönyörű Grand Vitarát a hétvégére. Gyönyörű autó, összkerékmeghajtás, nagy csomagtér. Mi kell még egy utazáshoz. ... Tovább »
 • Cukormérő okos kontaktlencse, a Google forradalmi fejlesztése

  Hihetetlen készülék fejlesztésén dolgozik a Google X kutatólaboratóriuma. Olyan vércukormérő kontaktlencsét készítettek el, amely a könny vércukorszintjét képes megmérni, minden egyes másodpercben. A szerkezethez tartozik egy parányi, csillámszemcse méretű cukorérzékelő, illetve egy vezeték nélküli jeladó chip, amelyek a lencse két rétege közé vannak elhelyezve. A lencse, és a benne lévő tartozékok a látást nem akadályozzák, így gyakorlatilag észrevétlenül történik ... Tovább »
 • Cseresznye, meggy

  A cseresznyét és a meggyet mindannyian szeretjük. Legalábbis kevés kivétellel, így a legközkedveltebb gyümölcsök közé tartoznak, ezért gondoltam, hogy írok róluk. Sajnos, szezonjuk rövid ideig tart, ezért érdemes kihasználni, és fogyasztani, amíg lehet. A cseresznyével, és meggyel csak egy baj van: nehéz abbahagyni az evést. De nem lehetetlen! Sajnos magas cukortartalmuk miatt nem ajánlatos „lelegelni” az egész fát. Főleg ... Tovább »
 • A kevés zsír gyengíti az immunrendszert

  A zsír további hasznos funkciójára derült fény. A zsírsejtek (adipociták) a bőr első védekezési vonalának részét képezik, az általuk termelt, úgynevezett  antimikrobiális anyag baktériumokat, vírusokat, gombákat öl. A zsírraktárunk megvéd a baciktól! Jó hír, ugye? A Kaliforniai Egyetem bőrgyógyászai felfedezték, hogy nem csak a fehérvérsejteknek van szerepe a szervezet védekezésében. A bőr zsírsejtjei, más néven adipocitái, ... Tovább »
 • Érzékeny a szíved? Vigyázz rá!

  Az elmúlt napokban a hőmérséklet minden rekordot megdöntött. Aki csak tehette a hűvösebb szobában, vagy a vízparton keresett menedéket. Aki szabadságon van, örül a jó időnek, de a meleg még az egészséges szervezet is megterheli, az idős, vagy betegségekkel terhelt szervezet számára pedig akár életveszélyes is lehet. Hogyan figyelhetünk oda szívünkre? Milyen óvintézkedésekre van szükség ... Tovább »
 • 10 tipp a másnaposság leküzdésére

  Szilveszter este kevesen állnak meg egy pohárka pezsgőnél. És a túlzott alkoholfogyasztásnak bizony másnap meg is lesz a következménye: fejfájás, fáradtság, hányinger. Hogyan előzhető meg, vagy ha már megvan a baj, hogyan szabadulhatunk meg tőle minél hamarabb? A cikkben néhány ötletet, néhány alapanyagot olvashatnak a másnaposság kezelésére. De először is hagy hívjam fel a figyelmeteket, hogy a ... Tovább »