Cikkek

 • Elfelejtett gyümölcsünk, a kivi

  Hogy miért ezt a címet adtam egy kiviről szóló cikknek? Ha a téli gyümölcsökről beszélgetek valakivel, akkor megemlíti az almát, a mandarint, a narancsot, és még egyszer-egyszer az ananász is előkerül. Na de a kivi? Soha! Vajon miért? Jó, nem egy feltűnő jelenség. A szépségeit a héj alatt rejti. Nem titkolt szándékom a cikk megírásával, ... Tovább »
 • Tuti ételötletek a munkahelyedre

  Tapasztalataim szerint a felnőttkori elhízás, egészségtelen életmód nagy része köszönhető annak, hogy a munkánk közben nincs időnk megfelelő körülmények között, vagy megfelelő ételt enni, így este, amikor hazaérünk, nagy mennyiségű, magas kalóriatartalmú ételeket veszünk magunkhoz.Ha napközben nem eszünk elegendőt, akkor előbb-utóbb fáradtakká válunk, így a munkánkra se tudunk olyan mértékben koncentrálni, mint kellene, ezért nagyon fontos a napi ... Tovább »
 • Szuper szendvicsek

  A szendvicseket mindenki imádja, kortól és nemtől függetlenül. Hosszú útra, sok ideig tartó ügyintézéshez nem is indulunk el nélküle. Ezzel a cikkel elsősorban a suliba indulóknak és szüleiknek szeretnék ötleteket adni, de persze bárki elkészítheti ezeket a finomságokat. A szendvics „feltalálása” a 18. századra tehető, és a hagyományok szerint Sandwich grófról kapta a nevét. Két kenyér közé rakhatunk bármit. ... Tovább »
 • Fogyasztószerek. Megmentők vagy ártók?

  A fogyással kapcsolatos dolgoknak óriási piaca van, hiszen a legtöbb ember szép, jó alakú szeretne lenni. Ezt elérni viszont nem is olyan egyszerű, hiszen ahhoz le kell mondanunk néhány dologról, esetlegesen változtatni kell a megszokotton. Ezt nem szeretik az emberek. Mennyivel egyszerűbb bevenni egy tablettát, meginni egy teát vagy italt, mint hogy étrendünkön, életmódunkon változtassunk. ... Tovább »
 • Példaértékű gasztronómia Miskolcon – Dűlő

  Ha Miskolcra gondolunk, akkor nem feltétlenül a finom ételek, kiváló alapanyagok jutnak eszünkbe. Ezt szeretné megváltoztatni a 2014 őszén nyitott új hely, a Dűlő étterem, ami méltán felveszi a versenyt Magyarország top éttermeivel. Hogy honnan tudom? Mert jártam ott. És nem csak vendégként, hanem voltam olyan szerencsés, és szakácsképzésem gyakorlati idejét is itt teljesíthettem. Azóta mindenkinek mesélem az élményeimet, áradozok, hiszen ... Tovább »
 • Finom ételek dinnyéből

  Te is imádod a dinnyét? Nem vagy egyedül! Igazi nyári, üdítő íz, édes aroma, minden, amire nyáron szükségünk van. Ha nem csak elmajszolnál egy-egy dinnyeszeletet, hanem főételként, vagy desszertként is hasznosítanád, akkor íme néhány üdítő nyári recept, ezzel a szuper, kalóriaszegény gyümölccsel. Sárgadinnye, görögdinnye A dinnye szócska egy általános kifejezés. Valójában számtalan dinnyefajta létezik ízük, formájuk, színük ... Tovább »
 • Tanácsok 50 feletti nőknek

  50 felett a legtöbb nőnél már abbamarad a menstruáció, és ezzel együtt változás áll be az egész test működésében. Mire figyeljünk oda ilyenkor különösen? Milyen vitaminokból, ásványi anyagból kell többletbevitelt biztosítani testünknek? Hogyan kerüljük el az elhízást? A tudósok szerint akár 115 évig is élhetne bárki. De sajnos az öregedési folyamatok 35-40. életév tájékán érezhetően beindulnak. Ilyenkor lassul az ... Tovább »
 • Fáradtság űző ételek

  Ha gyakran kimerültnek érzed magad, szinte egész nap fáradt vagy, akkor lehet, hogy változtatnod kellene az életmódodon! Napi 30 perc sport rengeteg energiát ad. Igen, jól hallottad! Csak elkezdeni nehéz, de a mozgástól fokozódik a tested vérkeringése, az agy is több oxigént kap, ezért működése javul, fokozódik. A mozgás mellett persze elengedhetetlen, hogy az étkezésedre is jobban odafigyelj. Ne ... Tovább »
 • Anti-kedvencek

  Kelbimbó, cukkini, spenót… Nem a legnépszerűbb zöldségek a gyerekek körében. De a felnőttek többsége se rajong értük. A cikkben megismerhetnek pár olyan receptet, amit egyszerű elkészíteni, ráadásul így, lehet megszeretik egyik-másikat, vagy mindhármat? 🙂 Ha mi nem szeretünk egyes dolgokat, próbáljuk több helyen, másféle formákban megkóstolni. Lehet, hogy valahol nem finoman készítették, és ez a negatív ... Tovább »
 • Tabutéma: székrekedés

  A kívülállók talán nem is gondolják, hogy ez a probléma mennyire megkeseríti embertársaik mindennapjait. Tapasztalataim alapján 10 emberből körülbelül 2-3-at érint a krónikus székrekedés problémája. Vajon mi az oka, hogy ilyen sokan szembesülnek ezzel a ma is tabunak számító problémával, és milyen megoldásokkal élhetünk? Székrekedés akkor áll fenn, ha heti háromszorinál ritkább a székletürítés, vagy az ... Tovább »