Cikkek

 • Nyújtás, az elhanyagolt barát

   Ha testedzésről van szó sok minden felmerül bennünk. Kardió edzés, erő edzés, alakformálás és akár a gyógytorna, de a nyújtás önmagában lényegtelennek tűnik. Pedig nem az. Mégis mi értelme van? Segít helyreállítani a mobilitásunkat. Mondjuk meg tudod mosni kényelmesen a hátad, és nem nyíllal a csípődbe éles fájdalom egy nem egészen átgondolt mozdulatnál. Erősíti a mély izmokat. Stabilabb ... Tovább »
 • Mit kell tudni a kókuszzsírról?

  A kókuszdió a trópusi vidékeken élő kókuszpálma termésének magja, melynek súlya elérheti a 2 kg-ot is. Ebből a lecsüngő, tojás alakú magból nyerik ki többek között a kókuszzsírt is. Ezen kívül a kókuszdiót felhasználják kókusztej, kókuszkorpa, illetve kókuszreszelék előállítására is. Ezekkel a termékekkel ismerkedhetnek meg részletesebben tovább olvasva az alábbi cikket. Hogyan is készülnek mindezek? A kókuszdiót finoman megőrlik, leforrázzák, majd ... Tovább »
 • Majd jövőre

  Az elhízás komoly probléma, ezt mindenki tudja. Az, hogy itt olvasol megmutatja, hogy neked számít az életed minősége. Mint edző számos apró problémával találkozom, amit mások lazán kezelnek. Vészmadár vagyok, aki olyanokat vág mások fejéhez, hogy     „Nem jó a talp boltozatod” „Gerincferdülésed van” „Hű de be van szűkülve a mozgástartományod” „Már egészségtelenül féloldalas vagy” Sokan elkámpicsorodnak, bűnbánóan néznek, mások pedig ... Tovább »
 • Gyógynövények terhesség idején is?

  A természetes gyógymódok ismét virágkorukat élik: folyamatosan nő az érdeklődés a gyógynövények, természetes készítmények és a szelíd gyógyászati módszerek iránt. Terhesség és szoptatás idején azonban érdemes körültekintően bánni velük, hiszen jó pár gyógynövény tiltólistás ebben az időszakban. Felmérések alapján a nők körülbelül 95 százaléka legalább egy növényi (gyógy)szert kipróbál a terhesség kilenc hónapja során és a ... Tovább »
 • A fogyni vágyók ősi ellensége, a banán

  Kevés olyan üldözött gyümölcs van, mint a banán. A legtöbb fogyókúrás módszer tiltja, mivel kalóriatartalma jóval magasabb, mint a legtöbb gyümölccsé. De tényleg tiltani kell? A banán számos nagyon hasznos vitamint és ásványianyagot tartalmaz, és ilyenkor télen erre nagy szükségünk van. Sajnos, ebben az időszakban kevés friss zöldség, gyümölcs áll rendelkezésre, ezért nem árt, ha bővül a kínálat még ... Tovább »
 • A vitaminok csodálatos világa!

  Köztudott, hogy a megfelelő vitamin bevitellel számos betegség kialakulását megelőzhetjük. Szerencsére egyre többen ismerik azokat a jótékony tulajdonságokat, melyeket egy-egy vitaminnak tulajdonítunk. Nemcsak, hogy képesek megelőzni a betegségek java részét, de a legújabb kutatások már azt is igazolják, hogy a gyógyításban is nagy szerepük van. Ismerkedjünk meg néhány közismert vitaminnal, egy kicsit közelebbről. Zsírban oldódó vitaminok Nagyon egyszerű megjegyezni, ... Tovább »
 • Karácsonyi menü – okosan

  A karácsonyi menü megtervezése nem egyszerű feladat, főleg akkor nem, ha az ember diétázik, vagy legalábbis nem akarja frissen felszedett plusz súlyokkal befejezni az óévet. Milyen alapanyagokat használjunk, milyen trükköket alkalmazzunk, hogy az egész család számára ízletes ételek kerekedjenek, de emellett számunkra se jelentsen problémát. Talán a desszert az, amiről a legtöbb embernek a legnehezebb lemondania. ... Tovább »
 • Téli vitaminbomba: a csíra

  Jön a tél. És nem csak a hideg időt hozza magával, hanem azt is, hogy a zöldségek vitamintartalma, íze sajnos már közel sem hasonlít a nyáron tapasztalthoz. Mégis mit tehetünk, ha egészségeset és finomat szeretnénk enni, és közben erősíteni a szervezetünket, hogy ne érjen utol minket egy megfázás se? A legtökéletesebb megoldás a csíra. Akinek nincs ... Tovább »
 • Vitaminbombák az influenzaszezonra

  Amikor körülöttünk mindenki prüszköl, köhög, muszáj elgondolkoznunk rajta, hogy mivel előzhetjük meg azt, hogy mi is betegek legyünk. A legjobb megoldás, ha egészségesen táplálkozunk, és az immunrendszer megfelelő működéséhez minden vitamint beviszünk. Milyen ételeket együnk, hogy ne legyünk betegek? Talán a leghíresebb, és egyben legjobb immunrendszert támogató alapanyagunk a méz. Cukorbetegeknek tilos alkalmazniuk, de ezen kívül ... Tovább »
 • Légy talpraesett!

  „Minden nőnek kalapácsujja van, a cipőtől. Nem!? „ „ Tudom, hogy bokasüllyedésem van, de mit számít? „ „1000 éve lúdtalpam van, de mégis hogy hordjam ezzel a cipővel a lúdtalpbetétet?” Elfogadás és érdektelenség fogad a lábak terén, hiszen nem látszik a probléma. Alapvetően sokan nincsenek is tudatában, hogy valójában mennyi kellemetlenséget okoz a lábak torzulása a hétköznapokban, hiszen ... Tovább »