Desszertek, édességek

Gyümölcssaláta tökéletes tálalásban

(ajánlott otthonra, vendégségbe, partikra)

Hozzávalók: (4 főre)
2 kisebb ananász,
2 kivi,
1 alma,
1 citrom leve,
2 narancs,
néhány mentalevél,
Triple sec vagy valamilyen pálinka (ha csak felnőtteknek készül, akkor meg lehet locsolni)

Elkészítés:

Az ananászokat félbe vágjuk, és kivájjuk a belsejét. Az ananászdarabokkal együtt összevágjuk a gyümölcsöket. Meglocsoljuk egy citrom levével, esetlegesen alkohollal. Ha mindennel kész vagyunk, akkor szedjük bele a salátát az ananászhéjba, és így tálaljuk. Búzacsírával még megspékelhetjük a receptet, de ilyenkor alkoholt ne használjunk. A búzacsírás verzióhoz 2 evőkanál búzacsírát keverjünk a salátához. Tehetünk bele még más gyümölcsöket, és az arányokat is igény szerint változtathatjuk.

Meggyes süti

Hozzávalók:
2 dl kefír
6 dl zabliszt
3 dl xilit
2 tojás
1 csomag sütőpor
meggy
1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral összekeverjük, hozzáadjuk a kefírt, olajat, xilitet és a tojást. Jól összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A tetejére ízlés szerint rászórjuk a meggyet. Előmelegített sütőbe tesszük és megsütjük.

Túrós eperkrém

Hozzávalók 4 személyre:
• 37,5 dkg eper
• 4 evőkanál 100%-os narancslé
• 50 dkg túró
• vaníliarúd
• xilit ízlés szerint

Elkészítés:
Az epret megmossuk, majd összeturmixoljuk. A narancslevet a túróhoz adjuk a xilittel és a vaníliával együtt, és habosra keverjük. Hozzáadjuk az eperpürét is, majd poharakba töltjük.

Meggyes- mentás-étcsokis dzsem

Meggy és csoki, hát nem csodálatos párosítás!? Szerintem az egyik legjobb. Főleg egy kis mentával megbolondítva! Na, megkívántuk már? Ha igen, nem kell hozzá, csak pár perc és Önök is megkóstolhatják otthon.

Elkészítés:
Mossuk meg a meggyeket (kb. 2 kg-ot) és magozzuk ki. Turmixoljuk le, de hagyhatunk pár elfelezett meggydarabot külön. Tegyük fel főni, amikor felforrt tegyünk hozzá dzsemfixet. A forralás végeztével, ha lehűlt a dzsem, reszeljünk bele jó minőségű étcsokoládét (kisebb üveghez 1-2 kockát). Az üvegek aljába rakjunk pár levél mentát (előzőleg jól mossuk meg, majd szárítsuk meg). Erre öntsük a csokis-meggy dzsemet.