Magamról

“Az vagy, amit megeszel”

Ez egy fantasztikus idézet, ami mindent elmond arról, hogy mi is a dietetikusi szakma lénye. Hiszen minden egyes sejted a testedben, azokból az összetevőkből épül fel, amiket táplálékul biztosítasz számára. Ezért is fontos, hogy tudd, neked mire van szükséged!

Rólam:

Mindig is tudtam, hogy emberekkel szeretnék foglalkozni, hogy az örömük, mosolyuk táplálja a lelkemet, de ez sokáig nem konkretizálódott bennem. Majd ráakadtam a dietetika szakra, ami megpecsételte az életemet. Ez a szakma mindent megad nekem, amire vágytam.

2008-ban végeztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar dietetikus szakán.

Fontosnak tartom a folyamatos önképzést, ezért rengeteg könyvet, folyóiratot olvasok, és megpróbálok minél több konferencián, továbbképzésen részt venni, hogy megfelelően tudjam segíteni azt, aki hozzám fordul.

2007-ben elvégeztem az IWI Rekreációs sportoktató (OKJ) képzését, mivel hiszek abban, hogy a sport és a táplálkozás elválaszthatatlan egységet kell hogy alkosson.

2009. március – 2013. március: Heim Pál Gyermekkórház, osztályos dietetikus.
Létrehoztam egy klubfoglalkozást túlsúllyal küzdő gyerekeknek és szüleiknek Siker klub néven, ami 2009. novembere óta nagy sikerrel működik. Azóta kicsit átalakult főzőklubbá. Bővebb információ: Siker Klub

2010. februárjától – 2011. decemberéig a Diéta és fitneszn újsár részére készítettem cikkeket.

2010. júniusától a www.beresalexandra.hu honlapra, Béres Alexandra facebook oldalára és a hírlevélbe írtam cikkeket, valamint közreműködtem a Tv Paprika Fitt térítők műsorában.

2012. februárjától a BBC GoodFood magazinban is találkozhattatok velem.

2013. novemberétől – 2014. júniusáig a Tesco Tiniséf program szakembere voltam, ami gyermekek egészséges táplálkozásra való tanításával foglalkozott.
2013. novemberétől egy informatikai cégben dolgozom, ahol informatikusokkal olyan programokon, applikációkon, honlapokon dolgozunk, amikkel segíthetjük az emberek egészségének megőrzését, a prevenciót.
Pl. www.preventissimo.hu; www.vitaspot.eu

2015. május végén végeztem szakácsként, amit azért végeztem el, hogy az ételkészítésben még nagyobb segítséget nyújthassak az embereknek. A Siker klubbot, mint főzőklubbot újraindítottam, ahol lehetőségetek van mindent megtanulni, elsajátítani, amit az egészséges táplálkozásról egyáltalán érdemes.

Táborokat, oktatásokat szervezek, tanácsadást tartok, készítettem reform étlapot a budapesti Marriott Courtyard hotelnek, közreműködtem a Suzukival a Fogyókúrás programjában, és még számos egyéb dolgot csináltam, csinálok.

Imádom a munkám. Számomra ez hivatás!

Bármilyen kérdéssel, problémával fordulhattok hozzám.

A főbb területeim: diabetes (cukorbetegség), hyperinzulinémia, Pcos, meddőség, elhízás, gyermekek táplálkozása, esetlegesen túlsúlya, egészséges étrend, anorexia nervosa, soványság.

Telefon: 70/405-66-17
Honlap: www.youdiet.hu
E-mail: judit.kovac­s@youdiet.hu