Majd jövőre

Az elhízás komoly probléma, ezt mindenki tudja. Az, hogy itt olvasol megmutatja, hogy neked számít az életed minősége. Mint edző számos apró problémával találkozom, amit mások lazán kezelnek. Vészmadár vagyok, aki olyanokat vág mások fejéhez, hogy

 

 

  • „Nem jó a talp boltozatod”
  • „Gerincferdülésed van”
  • „Hű de be van szűkülve a mozgástartományod”
  • „Már egészségtelenül féloldalas vagy”

Sokan elkámpicsorodnak, bűnbánóan néznek, mások pedig engem bolondnak, hogy mit izgatja ez őket, csak jól akarnak kinézni. Volt szerencsém az elmúlt 3 hetet az ORFI-ban eltölteni, mint gyógymasszőr és még hangosabb lett bennem az érzés, hogy ezt akkor sem lehet egy vállrándítással elintézni. Az apró deformitások 20-30 év múlva, ennél jóval több, egysíkú munkával megspékelve fájdalmat hoznak. FÁJDALMAT! Olyat, amit el sem tudunk képzelni. A szívem szakad meg egy idős úrnál, aki 40 év fizikai munka után megkönnyezi, hogy a feleségének kell behoznia a kórházba a bőröndjét, annak a nőnek, akit egész életében óvott. Nagymamák, akik sosem tudják majd megemelni az unokájukat, anyukák, akik csak a diplomaosztóra szeretnének lábon és nem két keréken érkezni. Mindannyiukat megkérdeztem, a masszázs alatt, hogy mi történt, és a válasz mindössze annyi volt: SEMMI. Élték az életüket és tűrtek. A kis hátfájdalomra legyintettek, a kalapács ujj ugyan csúnya, de rendben, majd olyan szandált vesznek, ami elfedi, nem nagy problémák. Apró dolgok az életben. Ma már mindannyian másként csinálnák. Részemről én olyan idős szeretnék lenni, aki a konyhában sürögve (ha addigra Judit megtanít főzni), várom az unokáimat.

Ezért ne várd meg azt a következő hétfőt, elsejét, új évet, amikor majd lesz időd ilyenekkel is foglalkozni. Vizsgáld meg magad őszintén. Milyen a lábad, hogy mozog a csípőd, milyen a tartásod és egyébként is mikor csináltál valamit is az ügyetlenebb kezeddel? Eléred vele a lapockád, vagy spatulával vakarod? Döbbenetes dolgokat fogsz tapasztalni, és talán megállsz egy pillanatra, hogy miről is szól az életed.

A munka szükséges, és jó esetben igenis büszkeséggel tölti el az embert. A családra és a barátokra szentelt időd fontos, de előre is kell nézni. Had szóljak egy kicsit magam ellen, mint gyógymasszőr és reméljem azt, hogy nem kell majd lelkileg és fizikailag fárasztó gyógymasszázsok ezreit megcsinálnom, hanem a sok egészséges boldog ember majd csak svéd masszázsra jár hozzám, mert megérdemli.

Te is megérdemled!

 

Ferenczi Ingrid
Személyi edző