
A Nestlé Kutatóközpont szakértői új tanulmányukban azt vizsgálták, hogy milyen hatással van a gyermekek táplálkozására az, ha együttműködnek az ételek elkészítésében. A vizsgálat eredményei szerint azok a gyerekek, akik segítettek szüleiknek a főzésnél, 76%-kal több salátát fogyasztottak, mint a főzés ideje alatt játszó társaik. A tanulmány arra is rámutatott, hogy a főzésben való közreműködés növeli a pozitív érzelmeket a gyermekekben. A kutatás eredményei tovább szeretnék ösztönözni a szülőket, hogy bevonják csemetéiket a főzésbe, ezzel is hozzájárulva a kicsik kiegyensúlyozott táplálkozásához. A kutatásról bővebben a következő linken olvashatsz:
http://www.research.nestle.com/newscenter/news/are-children-more-likely-to-eat-food-they-helped-create-a-new-nestl%C3%A9-study-finds-out