Példaértékű gasztronómia Miskolcon – Dűlő

Ha Miskolcra gondolunk, akkor nem feltétlenül a finom ételek, kiváló alapanyagok jutnak eszünkbe. Ezt szeretné megváltoztatni a 2014 őszén nyitott új hely, a Dűlő étterem, ami méltán felveszi a versenyt Magyarország top éttermeivel.

Hogy honnan tudom? Mert jártam ott. És nem csak vendégként, hanem voltam olyan szerencsés, és szakácsképzésem gyakorlati idejét is itt teljesíthettem. Azóta mindenkinek mesélem az élményeimet, áradozok, hiszen sajnos kevés ilyen hely van még Magyarországon mint a Dűlő étterem Miskolcon.

Igen, ma már szerencsére nem csak Budapesten lehet jókat enni. Na, de mitől jó egy hely? Szerintem attól, hogy maximalista a személyzet, finom, átgondolt a menüsor és nem utolsó sorban…jó az alapanyag. A Dűlőben, úgy gondolom, ehhez minden megvan. Számomra óriási élmény volt olyan helyen lenni/enni, ahol olyan tisztaság van, hogy a padlóról enni lehetne, az ételek minősége kifogástalan, a hely szép és letisztult és nem utolsó sorban, a vendég elégedettsége mindennél fontosabb.

Egy étel élvezete nem ott kezdődik, hogy beveszem a számba, hanem már akkor, amikor elolvasom az étlapon a nevét, vágyakozom utána, megrendelem, megpillantom, és megérzem az illatát. A kinézet legalább olyan fontos, mint az íz. Szerintem. Nem gondolkodik máshogy, Csomós András séf sem. Az ételek letisztultak, szépek, íncsiklandozóak. András még a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumából ismerem. Azóta az egyik ottani osztálytársnőm férje és egy édes kislányt nevelnek. Mielőtt Miskolcra került, a debreceni IKON-ban dolgozott.

Ami számomra a legszimpatikusabb, az a szezonalitás. Ha egészséges táplálkozásról beszélek, sosem maradhat ki a szezonalitás kérdése, vagyis, hogy mindig azt és akkor együk, amikor idénye van, hiszen ilyenkor a legnagyobb a tápértéke, vagyis ekkor a legegészségesebb is, amellett, hogy persze az ízek is ilyenkor a legjobbak. A DŰLŐ étlapja negyedévente megújul, az évszakoknak megfelelően, ami biztosítja azt, hogy mindig a legegészségesebb és legfinomabb alapanyagok kerüljenek az étlapra.

Ami sokaknak eszébe jut a menő éttermekről, hogy megfizethetetlen és hogy kevés az ételmennyiség. Itt erről szó sincs. Ebédmenüvel is várják a vendégeket, ugyanolyan minőségben, mint bármikor máskor.

Egy baj van csupán… az, hogy mióta ott jártam, minden egyéb étteremmel elégedetlen vagyok, hiszen mindent a DŰLŐ-höz hasonlítok. És nehéz felülmúlni. De ez legyen az én bajom. Az egyik legjobbal kezdtem.

Ajánlom mindenkinek, hogy ha arra jár, ne hagyja ki!

Infó: http://dulo.hu/

 

Kovács Judit
dietetikus