Karácsonyi diétás sütemény receptek
Lassan itt a karácsony, amikor is meg kell vendégelnünk a családot. Közben persze azt sem szeretnénk, ha a fogyókúránk abbamaradna, netán az ünnepek után kezdhetnénk az egészet elölről. Hogy ezt elkerüljük, néhány jól ismert, és néhány kevésbé ismert karácsonyi sütemény receptjét alakítottam át úgy, hogy egészségesebb legyen. Törekedtem a cukormentességre, de azért nem árt tudni, hogy ... Tovább »Sportolás utáni regeneráló ételek
Sportolás után jó esetben kellemes fáradtságot érzünk, és vágyunk a pihenésre, a regenerálódásra. Ezek elősegítését szolgálják a következő ételek. Mi kell a regenerálódáshoz, izomzatunk fejlődéséhez? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kap választ, aki továbbolvassa a cikket. Sportolás alatt a szervezet legfőképpen szénhidrátot használ fel, a fogyókúrázók nagy örömére előbb utóbb zsírt is. A szénhidrátot viszont pótolni ... Tovább »Lekvár, dzsem ötletesen
Egyre több a friss, idénygyümölcs a piaci standokon, a szerencsésebbek pedig állandó programként szedegetik a kertjükben a bokrokról, fákról a gyümölcshegyeket. Jó lenne, ha nem csak most, de télen is élvezhetnénk a finom gyümölcsök aromáit. Mit tehetünk? Unod már a hagyományos baracklekvárt, szeretnél idén valami izgalmasat, érdekeset alkotni? Akkor próbáld ki a következő pár receptet! Az ... Tovább »Ötletes barackos receptek
Kellemes illatú, selymes tapintású friss gyümölcsök hihetetlen erővel hívogatnak a fákon, vagy a termelői pultokon. Lehet az a barack szőrös, „csupasz”, édes, finom, lédús húsával mindenképp elvarázsol. Már csak azt sajnáljuk, hogyha lement a szezon, 1 évet kell várni a következő érésig. Gondoltuk volna, hogy az őszibarackunk Kínából származik? Pedig így igaz. Számos jótékony tulajdonsággal büszkélkedhet. Amellett, ... Tovább »Gabonás receptek
Nézzünk meg pár receptet, amivel változatosabbá tehetjük étrendünket! Búzaszelet vadas mártással – vegetáriánus étel Hozzávalók 5 személyre: A búzaszeletekhez: 50 dkg főtt tönkölybúza 3 ek. teljes kiőrlésű búzadara 2 dl víz A vadasmártáshoz: 1 ek. olíva olaj 10 dkg vöröshagyma 20 dkg vegyeszöldség egész fekete bors babérlevél 1 pohár natúr joghurt 2 ek. zabpehelyliszt tárkony xilit 2 dkg kapribogyó 1 teáskanál borókabogyó 1 citrom 1 gerezd fokhagyma 1 evőkanál mustár só Elkészítés: A beáztatott tönkölybúzát bő vízben puhára főzzük, ... Tovább »Receptötletek nyárra
Ha egy szép nyári alkonyon vacsoraként vagy könnyű nyári ebédként szeretnél valami igazán finomat, különlegeset, de nem túl bonyolultat készíteni, akkor az alábbi receptek neked valóak. Engedd el a megszokottat, és próbálj ki új ízeket! Az alábbi receptek hozzávalóiból 4 főnek való ételt készíthetsz. Ha csak magadnak készíted, akkor a hozzávalók mennyiségét oszd el 4-el, és ... Tovább »
„ Az vagy, amit megeszel ”
Ez egy fantasztikus idézet, mindent elmond arról, hogy mi is a dietetikusi szakma lénye. Hiszen minden egyes sejted a testedben azokból az összetevőkből épül fel, amit táplálékkal biztosítasz számára, ezért is fontos, hogy tudd, neked mire van szükséged!